FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: tijekom vikenda 57 alkoholiziranih i 1 drogirani vozač

OSIJEK,23. siječnja 2006.(Hina) - Provodeći pojačane mjere suzbijanjaprekršaja u prometu djelatnici osječko-baranjske Policijske upravetijekom vikenda su zatekli 57 vozača pod utjecajem alkohola, te jednogvozača u čijem je organizmu utvrđena prisutnost opojnih droga,izvijestila je danas PU.
OSIJEK,23. siječnja 2006.(Hina) - Provodeći pojačane mjere suzbijanja prekršaja u prometu djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave tijekom vikenda su zatekli 57 vozača pod utjecajem alkohola, te jednog vozača u čijem je organizmu utvrđena prisutnost opojnih droga, izvijestila je danas PU.

Tijekom akcije evidentirano je 150 prometnih prekršaja, iz prometa je isključeno 66 vozača i 5 vozila, a 6 vozača je zatečeno u upravljanju vozilima bez položenog vozačkog ispita.

S najvećom koncentracijom alkohola u krvi (2,50 promila) zatečen je u Osijeku vozač osobnog automobila, 54-godišnji Osječanin, koji je do sada u više navrata evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, među kojima i odbijanja primjene uređaja za alkotestiranje.

Tijekom provedbe pojačanih mjera petero vozača zadržano je u policijskim prostorijama do otriježnjenja, zbog osnovane bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja.

Vozač, u čijem je organizmu otkrivena prisutnost opojnih droga, 19-godišnjak iz Osijeka, u nešto više od godinu dana, koliko posjeduje vozačku dozvolu, počinio je skoro 20 prometnih prekršaja.

Od 58 vozača, koji su tijekom vikenda upravljali vozilima pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, najviše ih je (24) bilo u dobi od 18 do 24 godine te od 25 do 30 godina (17).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙