FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šestorica osumnjičenika za šverc droge zadržana u pritvoru

ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Šestorica hrvatskih državljana, kojeUSKOK sumnjiči da su pripadali lancu krijumčarenja oko dvije tonedroga u zemlje EU, danas su privedeni istražnom sucu Županijskog sudau Zagrebu te su nakon ispitivanja zadržani u pritvoru.
ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Šestorica hrvatskih državljana, koje USKOK sumnjiči da su pripadali lancu krijumčarenja oko dvije tone droga u zemlje EU, danas su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu te su nakon ispitivanja zadržani u pritvoru.

Šestoricu hrvatskih državljana saslušala je istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić, doznaje se večeras na Županijskom sudu.

No, danas se nije moglo službeno doznati što se pojedinim uhićenicima stavlja na teret.

Neslužbeno se doznaje da su uhićeni Ivan Varga, Andrej Strunjak , Alen Stanišić, Željko Tenodi, Ivica Mindžek i Slavko Kelemen.

Prema pisanju medija većina osumnjičenih se na saslušanju kod istražne sutkinje branila šutnjom.

O uhićenju šestorice hrvatskih državljana osumnjičenih za krijumčarenja oko dvije tone droga u zemlje EU-a, vrijednih nekoliko milijuna eura, policija je izvijestila u srijedu u Koprivnici, na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Naime, u zajedničkoj akciji hrvatske policije, MUP-ove središnjice i USKOK-a zaplijenjeno je 50.000 eura, oko 12.000 kuna, 25 različitih mobilnih telefona, elektronski brojač novčanica te izvjesna količina droga.

Zbog sumnje da su sudjelovali u međunarodnom krijumčarskom lancu droge bit će kazneno prijavljeno ukupno 14 osoba.

U akciji razbijanja međunarodnog krijumčarskog lanca droge hrvatska policija surađivala je s britanskom, njemačkom, austrijskom i nizozemskom policijom te Interpolom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙