FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan: Želja za osvetom ne može opravdati nasilje

NEW YORK, 6. veljače 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan, "uznemiren" nasilnim prosvjedima koji su izbilinakon objavljivanja karikatura proroka Muhameda, pozvao je na mir,ocjenivši da želja za osvetom ne može opravdati nasilje.
NEW YORK, 6. veljače 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, "uznemiren" nasilnim prosvjedima koji su izbili nakon objavljivanja karikatura proroka Muhameda, pozvao je na mir, ocjenivši da želja za osvetom ne može opravdati nasilje.

Kofi Annan je rekao da je "uznemiren" zbog pojave nasilja i paljenja veleposlanstava skandinavskih zemalja u Siriji i u Libanonu.

Glavni tajnik "dijeli bol mnogih muslimana zbog objavljivanja karikatura koje oni drže uvredom za njihovu religiju", kazao je u priopćenju njegov službeni predstavnik Stephane Dujarric.

No, poziva "muslimane da prihvate ispriku danskog lista" , koji je prvi objavio prijeporne karikature i da "okrenu stranicu" postupajući "u duhu religije koja je poznata po svojim vrednotama milosrđa i sućuti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙