FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Petorica osumnjičena za šverc cigaretama

ZAGREB, 5. veljače 2006. (Hina) - Zagrebačka policija dovršila jekriminalističku obradu nad petoricom muškaraca zbog osnovane sumnje dasu počinili kažnjiva djela izbjegavanja carinskog nadzora inedopuštene trgovine cigaretama.
ZAGREB, 5. veljače 2006. (Hina) - Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad petoricom muškaraca zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjiva djela izbjegavanja carinskog nadzora i nedopuštene trgovine cigaretama.

Policija im je oduzela 6776 šteka i 16 kutija cigareta raznih marki i proizvođača, te 25.500 kuna u različitim novčanicama stečenim nedopuštenom trgovinom cigaretama.

Sva petorica osumnjičenika privedena su uz kaznenu prijavu u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Policija navodi da su se osumnjičenici udružili početkom prošle godine kako bi pribavili protupravnu imovinsku korist. Oni su organizirano krijumčarili veće količine cigareta bez markica Ministarstva financija.

Prvoosumnjičeni 37-godišnjak često i neovlašteno od nepoznate osobe u inozemstvu nabavljao cigarete koje je radi preprodaje prenosio u Hrvatsku preko neutvrđenoga graničnog prijelaza izbjegavajući carinski nadzor. Cigarete je skrivao u tajnom skladištu svoje kuće u izgradnji, na Žitnjaku.

Zajedno sa drugoosumnjičenim 38-godišnjakom i trećeosumnjičenim 39-godišnjakom cigarete je noću prevozio u blizinu zagrebačkih tržnica, gdje su ih preporodavali četvrtoosumnjičeni i petoosumnjičeni muškarci u dobi od 39 i 38 godina.

Policajci su na temelju operativne spoznaje 3. veljače nadzirali kuću u izgradnji, tei uočili prvoousmnjičenog muškarca, kojemu su se uskoro pridružili drugoosumnjičeni i trećeosumnjičeni. Kad su parkirali mercedes i opel astru pokraj skladišta i pretovarivali cigarete u prtljažnike, policija ih je uhitila i privela na kriminalističku obradu, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙