FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski predsjednik sastao se s palestinskim militantima u Siriji

DAMASK, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad, koji boravi u posjetu Siriji, obećao je potporumilitantnim palestinskim frakcijama na sastanku s njihovim čelnicima uDamasku u petak, priopćila je jedan palestinska skupina.
DAMASK, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, koji boravi u posjetu Siriji, obećao je potporu militantnim palestinskim frakcijama na sastanku s njihovim čelnicima u Damasku u petak, priopćila je jedan palestinska skupina.

Razgovori su održani samo nekoliko sati nakon što je izraelski ministar obrane optužio Iran i Siriju da su izravno odgovorni za samoubilački bombaški napad u Tel Avivu u četvrtak u kojem je ozlijeđeno 30 ljudi.

"Iranski predsjednik je naglasio da Iran čvrsto stoji iza palestinskog naroda i njihove borbe", rekao je za Reuters Maher al-Taher, visoki dužnosnik Narodne fronte za oslobođenje Palestine.

"On je rekao da će palestinski narod biti pobjednik zbog svoje nepokolebljivosti, požrtvovnosti i junaštva".

Ahmadinedžad i sirijski predsjednik Bashar al-Assad ponovili su nakon razgovora u četvrtak da podupiru pravo Palestinaca i Libanonaca da se odupru izraelskoj okupaciji.

Izraelski dnevnik Haaretz objavio je da je ministar obrane Shaul Mofaz rekao da izraelske vlasti imaju "presudan dokaz da je napad u Tel Avivu izravan rezultat osovine terora koja djeluje između Irana i Sirije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙