FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Grabar-Kitarović na konferenciji NATO-a

ZAGREB, 4. veljače 2006. (Hina) - Procesi pristupanja Europskoj uniji iSjevernoatlantskom savezu odvijaju se usporedo i međusobno senadopunjuju, istaknula je ministrica vanjskih poslova i europskihintegracija RH Kolinda Grabar-Kitarović, koja sudjeluje sudjeluje na42. Muenchenskoj konferenciji o sigurnosnoj politici, priopćeno je izMVPEI RH.
ZAGREB, 4. veljače 2006. (Hina) - Procesi pristupanja Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu odvijaju se usporedo i međusobno se nadopunjuju, istaknula je ministrica vanjskih poslova i europskih integracija RH Kolinda Grabar-Kitarović, koja sudjeluje sudjeluje na 42. Muenchenskoj konferenciji o sigurnosnoj politici, priopćeno je iz MVPEI RH.

U svom obraćanju ministrica Grabar-Kitarović kazala je kako na temelju dosadašnjih postignuća u procesu pristupanja Europskoj uniji, s obzirom na otvaranje pristupnih pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji, te ostvarenja u provedbi Akcijskog plana za članstvo (MAP) Republika Hrvatska očekuje i poziv u NATO.

Hrvatska je ministrica također rekla kako je NATO glavni forum transatlantskog dijaloga u području međunarodne sigurnosti, obrane i vojno-političkih pitanja. Sjevernoatlantski savez za Republiku Hrvatsku nije samo vojni savez već i sustav koji dijeli zajedničke vrijednosti poput liberalne demokracije, poštivanja ljudskih prava, slobodno poduzetništvo te odgovornost u osiguravanju globalne sigurnosti i pravednog međunarodnog poretka.

Hrvatsko izaslanstvo na ovom skupu sastoji se od predstavnika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Ministarstva obrane Republike Hrvatske, na čelu s ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović i ministrom obrane Berislavom Rončevićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙