FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Scheffer: Kristalno jasna potpora NATO-a Hrvatskoj

BRUXELLES, 30. siječnja 2006. (Hina) - Zemlje članice NATO-a snažnopodupiru hrvatske ambicije da postane članica NATO-a i spremne su jojpomoći u tome, izjavio je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Jaap deHoop Scheffer.
BRUXELLES, 30. siječnja 2006. (Hina) - Zemlje članice NATO-a snažno podupiru hrvatske ambicije da postane članica NATO-a i spremne su joj pomoći u tome, izjavio je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.

"Kristalno je jasno da NATO saveznici podupiru hrvatske ambicije. Vrata NATO-a su otvorena, NATO će pomoći Hrvatskoj koliko može u tom procesu, koji se temelji na individualnim postignućima", rekao je Scheffer nakon sastanka s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

Premijer Sanader je naglasio kako očekuje da sa summita NATO-a 28. i 29. studenoga u Rigi ove godine Hrvatskoj bude poslan «neki signal» u pogledu proširenja.

"Očekujemo neki signal od NATO-a sa summita u Rigi, iako znamo da to nije summit proširenja, ali Hrvatska je učinila puno u ispunjavanju kriterija i siguran sam da će nešto biti poslano", rekao je Sanader.

Upitan koji signal Hrvatskoj može biti poslan, osim poruke da su vrata NATO-a otvorena, glavni tajnik Scheffer je odgovorio: "Ništa nije isključeno i ništa ne dolazi automatski".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙