FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Svjetsko nogometno prvenstvo osiguravat će i Awacsi

BERLIN, 30. siječnja 2006. (Hina) - Predstojeće Svjetsko prvenstvo unogometu u Njemačkoj će, između ostalog, osiguravati i izviđačkizrakoplovi AWACS, priopćio je u ponedjeljak njemački ministar obraneFranz Josef Jung (Kršćansko demokratska stranka CDU).
BERLIN, 30. siječnja 2006. (Hina) - Predstojeće Svjetsko prvenstvo u nogometu u Njemačkoj će, između ostalog, osiguravati i izviđački zrakoplovi AWACS, priopćio je u ponedjeljak njemački ministar obrane Franz Josef Jung (Kršćansko demokratska stranka CDU).

"Glavni tajnik NATO saveza Jaap de Hoop Scheffer je reagirao pozitivno na moj upit", izjavio je Jung te je dodao da su zrakoplovi "važni kako za izviđanje, tako i za obranu od mogućih napada".

AWACS zrakoplovi su u Njemačkoj stacionirani u NATO bazi u blizini zapadnonjemačkog grada Aachena.

U Njemačkoj se u međuvremenu razvila rasprava oko toga smiju li vojnici Bundeswehra biti uključeni u sigurnosne mjere oko Svjetskog prvenstva u nogometu.

Ministar unutarnjih poslova Wolfgang Schaeuble (CDU) je zatražio raspravu u Bundestagu koja bi trebala razriješiti to pitanje. Dok se Schauble zalaže za to da vojnici Bundeswehra budu uključeni u osiguranja objekata, tomu se žestoko protivi ministar obrane Jung.

"Njemački vojnici neće osiguravati nogometne stadione", izjavio je Jung.

Schaeuble smatra da se neke stvari "ne smiju tabuizirati" ako o tome ovisi sigurnost građana Njemačke i njezinih gostiju.

Njemački Ustav isto tako isključuje upotrebu Bundeswehra u unutarnjopolitičke svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙