FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup o Hrvatskoj u Saveznoj gospodarskoj komori u Beču

BEČ, 3. veljače 2006. (Hina) - U austrijskoj Saveznoj gospodarskojkomori u Beču održana je u četvrtak navečer rasprava o Hrvatskoj imogućnostima daljnjeg razvoja hrvatsko-austrijskih gospodarskihodnosa, u kojoj su sudjelovali uglednici iz gospodarskog životaAustrije i Hrvatske.
BEČ, 3. veljače 2006. (Hina) - U austrijskoj Saveznoj gospodarskoj komori u Beču održana je u četvrtak navečer rasprava o Hrvatskoj i mogućnostima daljnjeg razvoja hrvatsko-austrijskih gospodarskih odnosa, u kojoj su sudjelovali uglednici iz gospodarskog života Austrije i Hrvatske.

U raspravi na temu "Hrvatska: miljenica Austrije - posinak Europske unije; tko ima pravo" govorilo se o aktualnom stanju u Hrvatskoj, perspektivama razvitka te putu približavanja EU. U raspravi su, uz ostale, sudjelovali potpredsjednik Austrijske gospodarske komore Richard Schenz, pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Slobodan Mikac, ekonomist Mladen Vedriš i drugi. Govoreći o odnosima s Hrvatskom, Schenz je istaknuo kako Hrvatska ima punu i snažnu potporu Austrije na putu prema EU.

U raspravi su naglašeni izuzetni gospodarski odnosi Hrvatske i Austrije te posebice činjenica da je Austrija na prvom mjestu po stranim ulaganjima u Hrvatskoj, u kojoj su austrijske tvrtke uložile 3,1 milijun eura. Također je istaknuo da i dalje postoji velik interes austrijskih poduzetnika za daljnja ulaganja.

Postoje i mogućnosti za to, naglasio je u raspravi pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Slobodan Mikac dodavši da "Hrvatskoj nisu potrebna samo ulaganja u financijski sektor, banke, financijska i osiguravajuća društva", nego da je hrvatsko-austrijsku suradnju potrebno razvijati u dva smjera - 'greenfield' ulaganja, što će vrlo vjerojatno prerasti u novu kvalitetu, te zajednička joint-venture ulaganja i zajednički nastup na trećim tržištima.

Za skup na kojem se govorilo o hrvatskoj sadašnjici i budućnosti vladalo je veliko zanimanje Austrijanaca, kojih je više od 500 nazočilo skupu u gospodarskoj komori. Prema riječima pomoćnika ministra gospodarstva, bila je to prigoda predstaviti Hrvatsku kao turističku zemlju, pogodnu za investiranje i suradnju i na projektima proizvodnje i usluga te onima visokih tehnologija, temeljenih na znanju, što će u 21. stoljeću biti odlučujući faktor za razvitak obiju zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙