FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji na području stručnog usavršavanja

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Austrijska gospodarska komora,austrijski Institut za unapređivanje poslovanja (WIFI) i njemačka F+UAkademija Heidelberg potpisali su danas Sporazum o suradnji napodručju izobrazbe i stručnog usavršavanja u Hrvatskoj.
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Austrijska gospodarska komora, austrijski Institut za unapređivanje poslovanja (WIFI) i njemačka F+U Akademija Heidelberg potpisali su danas Sporazum o suradnji na području izobrazbe i stručnog usavršavanja u Hrvatskoj.

Austrijska gospodarska komora s njemačkim partnerom iz Hedelberga želi ovim sporazumom sudjelovati u stvaranju gospodarstva znanja u Hrvatskoj, kazao je na konferenciji novinare direktor F+U Akademije Heidelberg u Hrvatskoj Alan Žepec.

Ciljne skupine izobrazbe i usavršavanja bit će djelatnici poduzeća i njihovi vlasnici, a konkretan plan obrazovanja bit će donesen nakon šestomjesečnog promatranja situacije u Hrvatskoj. Potpisnici sporazuma se nadaju da će poduzeća financirati troškove usavršavanja svojih djelatnika, koji će se provoditi kroz razne tečajeve i interne treninge.

Programi obuhvaćaju različite teme kao što su izvoz, ulazak u poduzetnički pothvat, organizaciju, operativni i strateški menadžment, financiranje i dr. Nakon završenog tečaja polaznik prima WIFI diplomu čiju vrijednost jamči i certifikat 9001.

Suradnja s hrvatskim kompanijama zamišljena je na tri razine. To su, rekao je Žepec, savjetodavni, usavršavanje kroz obrazovane programe i povezivanje hrvatskih i austrijskih kompanija s tendencijom izlaska hrvatskih tvrtki na austrijsko tržište.

WIFI je dio Austrijske gospodarske komore, s obrazovnim programima namijenjenim kompanijama i poduzetnicima koji žele unaprijediti poslovanje i pripremiti zaposlenike na ulazak u EU, a osim u Austriji, prisutan je u Mađarskoj i Poljskoj.

F+U Akademija Heidelberg osnovana je 2005. u Zagrebu i članica je F+U Grupe, jedne od najvećih njemačkih privatnih neprofitnih ustanova na području obrazovanja. Nudi više od 300 tečajeva na području obrazovanja. U Njemačkoj je zastupljena na 20 mjesta, a u inozemstvu ima podružnice u Austriji, Hrvatskoj, Litvi i Španjolskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙