FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Visoko hrvatsko odličje Austrijancu Fiedleru

BEČ, 24. siječnja 2006. (Hina) - Visoko hrvatsko odličje "Red knezaBranimira s ogrlicom" dobio je u utorak u Beču Franz Fiedler, bivšipredsjednik Državnog ureda za reviziju Republike Austrije i sadašnjivoditelj austrijskog Konventa u austrijskom saveznom parlamentu,tijela nadležnog za predlaganje i provedbu temeljnih državnih iustavnih reformi Republike Austrije.
BEČ, 24. siječnja 2006. (Hina) - Visoko hrvatsko odličje "Red kneza Branimira s ogrlicom" dobio je u utorak u Beču Franz Fiedler, bivši predsjednik Državnog ureda za reviziju Republike Austrije i sadašnji voditelj austrijskog Konventa u austrijskom saveznom parlamentu, tijela nadležnog za predlaganje i provedbu temeljnih državnih i ustavnih reformi Republike Austrije.

Odličje mu je uručio na prigodnoj svečanosti u Veleposlanstvu RH u Beču hrvatski veleposlanik Zoran Jašić koji je rekao da je Franz Fiedler kao predsjednik Državnog ureda za reviziju Republike Austrije pridonio i razvitku metodologije rada Državnog ureda za reviziju RH te da je kao glavni tajnik međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija (INTOSAI) poticao je i izravno utjecao na uključivanje hrvatskog Državnog ureda za reviziju u međunarodnu organizaciju vrhovnih revizijskih institucija (INTISAI) i europsku organizaciju vrhovnih revizijskih institucija (EUROSAI).

"Prenošenjem vlastitog znanja i iskustva Fiedler je značajno pridonio profesionalnom razvoju državne revizije u RH te međunarodnom ugledu Državnog ureda za reviziju RH", rekao je veleposlanik Jašić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙