FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Federacije BiH traži povjerenstvo za Energopetrol

SARAJEVO,2. veljače 2006.(Hina) - Predsjednik vlade Federacije Bosne iHercegovine Ahmet Hadžipašić zatražio je u četvrtak od federalnogparlamenta da osnuje zajedničko vladino i parlamentarno povjerenstvočija bi zadaća bila riješiti status naftne tvrtke Energopetrol.
SARAJEVO,2. veljače 2006.(Hina) - Predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Ahmet Hadžipašić zatražio je u četvrtak od federalnog parlamenta da osnuje zajedničko vladino i parlamentarno povjerenstvo čija bi zadaća bila riješiti status naftne tvrtke Energopetrol.

Pismo s tim zahtjevom Hadžipašić je uputio predsjedateljima Zastupničkog i Doma naroda parlamenta kao odgovor na odluku zastupnika donesenu prošlog tjedna kojom je osporen vladin plan dokapitalizacije Energopetrola prodajom većinskog vlasničkog udjela hrvatsko-mađarskom konzorciju INA-MOL.

Federalni premijer, kojemu je parlament praktično onemogućio daljnje korake čiji bi cilj bio potpisivanje privatizacijskog ugovora sa INA-om i MOL-om, sada traži da i zastupnici preuzmu svoj dio odgovornosti za vjerojatni stečaj Energoetrola te u roku tri mjeseca predlože način spašavanja te tvrtke koja je zapala u velike dugove i već mjesecima posluje s gubicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙