FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA-MOL može kupiti Energopetrol samo s dugovima

SARAJEVO, 24. siječnja 2006. (Hina) - Zastupnički dom parlamentaFederacije BiH i utorak je na izvanrednoj sjednici glasovanjem odbacioraniji prijedlog federalne vlade da hrvatsko-mađarskom naftnomkonzorciju INA-MOL proda 67 posto vlasništva bosanskohercegovačkenaftne kompanije Energopetrol u dokapitalizaciji te kompanije.
SARAJEVO, 24. siječnja 2006. (Hina) - Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH i utorak je na izvanrednoj sjednici glasovanjem odbacio raniji prijedlog federalne vlade da hrvatsko-mađarskom naftnom konzorciju INA-MOL proda 67 posto vlasništva bosanskohercegovačke naftne kompanije Energopetrol u dokapitalizaciji te kompanije.

Predsjednik vlade Federacije BiH Ahmed Hadžipašić je izjavio da stav Zastupničkog doma federalnog parlamenta ne znači i prekid razgovora s hrvatsko-mađarskim konzorcijem INA-MOL već da se zastupnici federalnog parlamenta nisu suglasili s vladinim konceptom dokapitalizacije tvrtke "Energopetrol".

Hadžipašić je istaknuo da je spreman zaključiti posao s hrvatsko-mađarskim konzorcijem INA-MOL ukoliko taj konzorcij prihvati preuzeti dodatni dug "Energopetrola" od 19 milijuna konvertibilnih maraka (oko 9,5 milijuna eura). Taj dodatni dug "Energopetrola" po Hadžipašićevim riječima su kamate na neuplaćenu putarinu iz 2001. godine.

Hadžipašić je kazao da se konačni odgovor konzorcija INA-MOL očekuje do 27. siječnja ove godine. Dodao je da će se potkraj veljače ove godine pokrenuti stečajni postupak "Energopetrola" pri čemu će 1019 radnika te tvrtke ostati bez posla ukoliko hrvatsko-mađarski naftni konzorcij INA-MOL ne prihvati dodatne dugove "Energopetrola" i odustane od dokapitalizacije te tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙