FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Energopetrol čeka odluku Vlade Federacije BiH

SARAJEVO,2. veljače(Hina) - Povjerenstvo Vlade Federacije Bosne iHercegovine za dokapitalizaciju sarajevske naftne tvrtke Energopetrolpredložilo je da se javni natječaj za prodaju te tvrtke poništi ilipak da federalne vlasti nađu način za rješavanje dodatnog duga tetvrtke koji je doveo u pitanje pregovore vođene s hrvatsko-mađarskimkonzorcijem INA-MOL, prenose u četvrtak sarajevski dnevni listovi.
SARAJEVO,2. veljače(Hina) - Povjerenstvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za dokapitalizaciju sarajevske naftne tvrtke Energopetrol predložilo je da se javni natječaj za prodaju te tvrtke poništi ili pak da federalne vlasti nađu način za rješavanje dodatnog duga te tvrtke koji je doveo u pitanje pregovore vođene s hrvatsko-mađarskim konzorcijem INA-MOL, prenose u četvrtak sarajevski dnevni listovi.

Povjerenstvo za dokapitalizaciju Energopetrola razmatralo je u srijedu dosadašnji tijek pregovora s INA-om i MOL-om nakon što je taj konzorcij odbio preuzeti novih 19 milijuna konvertibilnih maraka (oko osam milijuna eura) Energopetrolovih obveza, nastalih na ime neplaćenih pristojbi za održavanje cesta u proteklim godinama.

INA i MOL također traže da se taj problem riješi prije mogućeg zaključenja ugovora i ne prihvaćaju da se o postojanju i visini dodatnog duga odlučuje na sudu.

Predsjednik Povjerenstva za dokapitalizaciju Energopetrola Rešad Žutić pojasnio je kako je Vladi sada predloženo da izda posebni nalog za razrješavanje potraživanja između Energopetrola i Federacije BiH.

Ukoliko pak Vlada na to ne pristane, druga odluka koju može donijeti je ona o poništenju natječaja za dokapitalizaciju, na kojemu su najbolju ponudu dali INA i MOL.

"Ne znam što bi mogao biti konačni ishod no sudeći prema stajalištima premijera (Ahmeta) Hadžipašića, teško je očekivati potpisivanje ugovora s konzorcijem IMA-MOL", izjavio je Žutić kako ga citira "Oslobođenje".

Ovaj list podsjeća kako je s 31. siječnjem istekao i produženi rok za aktiviranje bankovne hipoteke nad 25 najboljih crpki Energopetrola pa ovrha HVB banke nad tom imovinom sada ovisi samo o odluci koju treba donijeti federalna vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙