FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivaniš: zdravstvena reforma bez ikakvih stručnih analiza

ZAGREB, 2. veljače 2006.(Hina) - Predstavnici saborskog Klubaregionalnih stranaka prozvali su danas Ministarstvo zdravstva danajavljuje zdravstvenu reformu bez ikakvih stručnih analiza te dazanemaruje mjere zdravstvene reforme od 1998. do 2004.
ZAGREB, 2. veljače 2006.(Hina) - Predstavnici saborskog Kluba regionalnih stranaka prozvali su danas Ministarstvo zdravstva da najavljuje zdravstvenu reformu bez ikakvih stručnih analiza te da zanemaruje mjere zdravstvene reforme od 1998. do 2004.

"Tko ima moralno i političko pravo mjesecima govoriti da se priprema početak reforme hrvatskog zdravstva bez ikakvih stručnih materijala i analiza stanja u zdravstvu", upitao je Nikola Ivaniš (PGS) na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Podsjetio je da je još 1998. Sabor donio prvi dokument o zdravstvenoj reformi koji je nakon dvije godine promijenjen te pozvao Ministarstvo zdravstva da se očituje o tome koliko je građane stajala reforma od 1998. do 2004.

"Ne možemo svake dvije godine izmišljati toplu vodu, jer dokle god Sabor ne otkaže svoje odluke, one su obvezatne", naglasio je Ivaniš.

Predstavnike Ministarstva zdravstva pozvao je i da stručnom raščlambom utvrde i javnosti kažu zašto u zdravstvenom sustavu "neprekidno nedostaje dvije milijarde kuna".

Željko Pavlic (MDS) ustvrdio je da se neprestano krši Zakon o zaštiti pacijenata, odnosno da se ne provodi njegova odredba po kojoj pacijenti imaju pravo preko povjerenstava koja osnuju predlagati mjere o zaštiti svojih prava. Kao i Ivaniš smatra da se reformskim zahvatima uglavnom smanjuje razina zdravstvene zaštite, a to, upozorava, najviše pogađa djecu i teže bolesnike.

Pavlic zahtijeva da se besplatan prijevoz omogući i bolesnicima koji žive u krugu od 30 kilometara od zdravstvene ustanove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙