FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Policija se ispričala Cindy Sheehan i odbacila optužbe

WASHINGTON, 2. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Američka policijaodbacila je u srijedu optužbe protiv mirovne aktivistice Cindy Sheehani uputila joj ispriku nakon što ju je privela u Predstavničkom domuneposredno prije govora predsjednika Georgea W. Bush o stanjunacije.
WASHINGTON, 2. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Američka policija odbacila je u srijedu optužbe protiv mirovne aktivistice Cindy Sheehan i uputila joj ispriku nakon što ju je privela u Predstavničkom domu neposredno prije govora predsjednika Georgea W. Bush o stanju nacije.

Sheehan, koja je postala središnja ličnost američkog proturatnog pokreta otkako joj je sin ubijen u iračkom ratu, bila je s lisicama na rukama izvedena iz parlamenta zbog nezakonitog ponašanja jer je odbila prekriti majicu s antiratnim sloganom koju je odjenula.

Policija je nanovo razmotrila incident i zaključila da je privođenje bilo neopravdano.

Zapovjednik policije za Capitol Terrance Gainer ispričao se i supruzi republikanskog zastupnika Billa Younga kojoj je bilo naređeno da napusti istu dvoranu zbog njezine majice s porukom potpore američkim vojnicima. Young je osudio takav postupak izbacivanja jer je njegova supruga činila upravo ono što je Bush zatražio od Amerikanaca: da podrže američke vojnike u Iraku.

Sheehan je stekla veliku popularnost antiratnim kampiranjem na Bushovom ranču u Teksasu. Na Bushev govor u Washingtonu stigla je u majici na kojoj je bio otisnut broj poginulih američkih vojnika u Iraku, kao gošća demokratske zastupnice Lynn Woolsey.

"Od kada je sloboda govora uvjetovana time slažete li se ili ne s predsjednikom Sjedinjenih Država", zapitala je Woolsey zanimajući se kako se to SAD može boriti za slobode drugih u svijetu ako tu slobodu guši u vlastitoj kući.

Policija će od tužiteljstva zatražiti da ne podiže optužnicu protiv Sheehan jer bi po tim točkama mogla biti osuđena na jednogodišnju zatvorsku kaznu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙