FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD blizu sporazuma o nuklearnoj suradnji s Indijom

WASHINGTON, 27. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Državeblizu su postizanja sporazuma o nuklearnoj suradnji s Indijom koji bimogao biti sklopljen i prije posjeta predsjednika SAD-a Georgea W.Busha Indije u ožujku, rekao je viši dužnosnik SAD-a u petak.
WASHINGTON, 27. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države blizu su postizanja sporazuma o nuklearnoj suradnji s Indijom koji bi mogao biti sklopljen i prije posjeta predsjednika SAD-a Georgea W. Busha Indije u ožujku, rekao je viši dužnosnik SAD-a u petak.

Bush i indijski premijer Manmohan Singh u srpnju su se dogovorili o sporazumu o civilnoj nuklearnoj energiji koji bi prekinuo gotovo 30 godina staru zabranu suradnje na polju nuklearne energije s New Delhijem koji je testirao nuklearna oružja.

Pojedinosti tog sporazuma međutim još nisu dogovorene, uključujući i plan razdvajanja indijskih civilnih i vojnih nuklearnih postrojenja. Sporazum također trebaju prihvatiti 44 države članice Skupine zemalja dobavljača nuklearne tehnologije i Kongres SAD-a.

Podtajnik SAD-a Nicholas Burns koji je prošlog tjedna posjetio Indiju radi pregovora o pojedinostima sporazuma novinarima je rekao da je uvjeren da će sporazum uskoro biti postignut.

"Mislim da smo ostvarili velik napredak u posljednjih šest mjeseci" rekao je Burns novinarima i dodao kako bi "do sporazuma moglo doći prije posjeta predsjednika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙