FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington pozvao Izrael da deblokira sredstva Palestincima

WASHINGTON, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države pokušavajuuvjeriti Izrael da deblokira sredstva koja duguje Palestinskoj vlastia zamrznuo ih je nakon izborne pobjede Hamasa, objavio je u srijeduState Departmnet.
WASHINGTON, 2. veljače 2006. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države pokušavaju uvjeriti Izrael da deblokira sredstva koja duguje Palestinskoj vlasti a zamrznuo ih je nakon izborne pobjede Hamasa, objavio je u srijedu State Departmnet.

"S Izraelom radimo na tome pitanju", kazao je glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

Podsjetio je da je "bliskoistični kvartet (SAD, Europska unija, Rusija i UN) obećao nastaviti financirati Palestinsku vlast do formiranja nove vlade.

Izraelci su odlučili zamrznuti transfer prihoda od poreza i carina u iznosu od 45 milijuna dolara Palestinskoj samoupravi tvrdeći da ne žele da ta sredstva padnu u ruke "terorista" te su pozvali Palestince da razmotre sve političke opcije nakon pobjede Hamasa na prošlotjednim parlamentarnim izborima.

Palestinski dužnosnici upozorili su da je izraelska isplata za siječanj već prešla zadani rok i ne pošalju li Izraelci novce vjerojatno neće moći isplatiti plaće za 137.000 vladinih radnika.

Izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni najavila je u srijedu da će Izrael o transferu odlučiti idućih dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙