FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: zemljišta na Cresu i Krku u državnom vlasništvu

RIJEKA,1. veljače 2006.(Hina) - Primorsko-goranski župan ZlatkoKomadina danas je na konferenciji za novinare kazao da građani mogubiti mirni glede oglašivanja i prodaje navodne srbijanske imovine utoj županiji te naveo kako isprave dokazuju da je hrvatska državavlasnik zemljišta na Krku na kojemu se nalazi riječka Zračna luka izemljišta u Osoru na Cresu.
RIJEKA,1. veljače 2006.(Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je na konferenciji za novinare kazao da građani mogu biti mirni glede oglašivanja i prodaje navodne srbijanske imovine u toj županiji te naveo kako isprave dokazuju da je hrvatska država vlasnik zemljišta na Krku na kojemu se nalazi riječka Zračna luka i zemljišta u Osoru na Cresu.

Po napisima u dijelu hrvatskih medija veliku površinu zemljišta u Osoru srbijanske su vlasti oglasile na prodaju, a polažu pravo i na još neke nekretnine, kao što je područje zračne luke.

Komadina je kazao da je, po izvadku vlasničkih listova, vlasnik obaju nekretnina hrvatska država, ali da je prostor zračne luke još upisan kao društveno vlasništvo, a korisnik je riječka Zračna luka.

Uz ostalo je kazao da "bilateralne sporazume između Srbije i Crne Gore i Hrvatske treba ostvariti i vidjeti tko je komu i što dužan". Dodao je da "popis nekretnina izrađuje Hrvatski fond za privatizaciju i da bi bilo logično da je Županija upućena u to kao i u trgovinu na svojem području".

Govoreći o Ininim poslovnim planovima u Županiji, Komadina je istaknuo da bi ta tvrtka trebala o tome izvijestiti lokalnu samoupravu i razjasniti planove glede modernizacije rafinerije u Urinju, moguće proizvodnje koksa ili o gradnji terminala za ukapljeni plin (LNG) u Omišlju.

"INA bi u svezi s terminalom LNG-om trebala kazati tko su vlasnici i ulagači te bi li se iz tog terminala uveo plin u rafineriju i termolektranu u Urinju i Diokieve pogone u Omišlju", kazao je Komadina.

U nastavku je Komadina rekao da je od državnih tijela zatražio uspostavu vlasti u Bakru, u kojem je krizu vlasti izazvalo istupanje dvaju nezavisnih vijećnika iz vladajuće koalicije. Gradski proračun nije prihvaćen, kao ni odluka o privremenom financiranju, a u gradu se jednostavno ne događa ništa, rekao je Komadina. Naglasio je da se "država mora o tome očitovati - ili odrediti povjerenika ili utvrditi da je vlast u redu".

Komadina je još rekao da Županija podupire izgradnju prihvatilišta za životinje te se "nada da će se s tim složiti i Općina Klana na području koje bi bilo smješteno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙