FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WHO: Turska reakcija na ptičju gripu "primjerena"

ANKARA, 11. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Regionalni dužnosnik WHO-aocijenio je u srijedu da je reakcija turske vlade na epidemiju ptičjegripe, u kojoj su najmanje dvije osobe umrle, "primjerena" tvrdećikako "nema razloga za paniku", na tiskovnoj konferenciji u Ankari.
ANKARA, 11. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Regionalni dužnosnik WHO-a ocijenio je u srijedu da je reakcija turske vlade na epidemiju ptičje gripe, u kojoj su najmanje dvije osobe umrle, "primjerena" tvrdeći kako "nema razloga za paniku", na tiskovnoj konferenciji u Ankari.

"Reakcija zemlje primjerena je i upravljanje tom krizom na odgovarajućoj je razini, zadovoljni smo djelovanjem ministarstva zdravstva i mogućnošću naših ekipa da rade slobodno i transparentno", istaknuo je Marc Danzon, regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Europu.

"Situaciji se od početka pristupilo ozbiljno", dodao je on. "Ministarstvo zdravstva čini što je u njegovoj moći kako bi se nosilo s tim teškim stanjem".

Kazao je kako "nema razloga za paniku". "Radimo što treba, panika bi imala negativne posljedice. Nema nikakve opasnosti za one koji putuju u Tursku", ponovio je on.

Danzon je također ponovno naglasio da dosad nije zabilježen nijedan slučaj prijenosa virusa ptičje gripe s čovjeka na čovjeka.

"Dosad nema prijenosa virusa ili neke njegove mutacije s čovjeka na čovjeka", naglasio je Danzon.

Premda će vjerojatno još biti pojedinačnih slučajeva oboljenja, WHO očekuje da će se broj oboljelih od ptičje gripe u Turskoj ubrzo početi smanjivati", rekao je na konferenciji za tisak Guenael Rodier, šef misije WHO-a u Turskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙