FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jeljcin proslavio 75. rođendan s Clintonom i Kohlom

MOSKVA, 1. veljače 2006. (Hina/dpa) - Umirovljeni ruski predsjednikBoris Jeljcin slavi u srijedu u Kremlju svoj 75. rođendan, a navečernjem prijemu se očekuju i bivši američki predsjednik Bill Clintoni bivši njemački kancelar Helmut Kohl.
MOSKVA, 1. veljače 2006. (Hina/dpa) - Umirovljeni ruski predsjednik Boris Jeljcin slavi u srijedu u Kremlju svoj 75. rođendan, a na večernjem prijemu se očekuju i bivši američki predsjednik Bill Clinton i bivši njemački kancelar Helmut Kohl.

Jeljcin koji je u srijedu ujutro primio čestitke ruskog patrijarha Alekseja II. i premijera Mihaila Fradkova, govorio je o svojim očekivanjima u vrijeme kada je izvukao Rusiju iz sovjetskog doba.

"Htio sam da narod bude slobodan i sretan", rekao je za Izvestija bivši predsjednik o svom mandatu od 1991. do 1999.

Jeljcin koji je rođen u Sibiru 1931. raspustio je Sovjetski Savez i utemeljio modernu Rusiju. No većina Rusa još uvijek gleda na njegovo predsjednikovanje u negativnom svjetlu, prema ispitivanju javnog mišljenja.

"Dok je Boris Jeljcin vodio Rusiju naš narod, građani Rusije, stekli su ono najvažnije, a to je sloboda", rekao je predsjednik Putin o svom prethodniku.

Moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov rekao je pak da je Jeljcinov predsjednički mandat bio "katastrofa za našu zemlju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙