FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slonovi ne smiju piti votku, osobito zimi

MOSKVA/ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Djelatnici moskovskogzoološkog vrata u ovo hladno vrijeme nedaju alkoholna pića slonovima idrugim životinjama i preporučju i drugim zoološkim vrtovima da sesuzdrže od toga, izjavila je u četvrtak za Interfax glasnogovornicazoološkog vrta Natalija Istratova.
MOSKVA/ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Djelatnici moskovskog zoološkog vrata u ovo hladno vrijeme nedaju alkoholna pića slonovima i drugim životinjama i preporučju i drugim zoološkim vrtovima da se suzdrže od toga, izjavila je u četvrtak za Interfax glasnogovornica zoološkog vrta Natalija Istratova.

Ona je rekla da alkohol u organizmu životinja koje se nalaze na velikoj hladnoći ima samo negativno djelovanje. "Dolazi do poteškoća u regulaciji tjelesne temperature i životinjama je još hladnije", ističe Istratov.

"Slonovima i drugim životinjama nikako se ne smije davati votku. Alkohol može zagrijati samo u slučaju kada se daje u toplim prostorijama nakon što su životinje bile na hladnoći", kazala je ona.

Prema njezinim riječima, ne preporučuje se davanje alkohola životinjama, osim u slučaju potrebe, a tada se slonovima ili drugim životinjama može dati kuhano vino.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙