FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kadirov predlaže poligamiju kao rješenje demografske krize u Rusiji

GROZNI, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Čečenski premijer RamzanKadirov, pronašao je, čini se, "odgovor za demografsku krizu" u tojkavkaskoj republici opustošenoj dvama ratovima, predloživši poligamijukao moguće rješenje, koje bi se prema njegovu mišljenju mogloprimijeniti i na cijelu Rusiju.
GROZNI, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Čečenski premijer Ramzan Kadirov, pronašao je, čini se, "odgovor za demografsku krizu" u toj kavkaskoj republici opustošenoj dvama ratovima, predloživši poligamiju kao moguće rješenje, koje bi se prema njegovu mišljenju moglo primijeniti i na cijelu Rusiju.

"Nakon oružanih sukoba u Čečeniji, imamo deset posto više žena u populaciji nego muškaraca", rekao je u intervjuu za France presse 29-godišnji Kadirov.

"Poligamija je jedno od mogućih rješenja demografskog problema s kojim nije suočena samo Čečenija, nego i Rusija. U našoj republici neki muškarci imaju dvije ili tri žene. Ako je netko u mogućnosti imati više žena, zašto ne? Mi smo muslimani i šerijatski zakon dopušta nam da imamo četiri žene. To ne znači da bi se poligamija trebala zakonski regulirati, već smatram da je riječ o osobnom izboru svakog Čečena ili Rusa", kazao je.

"Ja, momentalno, imam samo jednu ženu", kazao je. Poligamija je nepisani zakon u kavkaskim republikama i postala je ponovno popularna nakon raspada SSSR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙