FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ovoj godini se očekuje sadnja duhana na 4400 hektara

VIROVITICA, 1. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski duhani planiraju u ovojgodini ugovoriti sadnju duhana na 4300 do 4400 hektara, što je više odprošlogodišnjih površina, kada je ugovorena proizvodnja na 4280hektara, kazao je na konferenciji za novinare član Uprave Mirko Boić.
VIROVITICA, 1. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski duhani planiraju u ovoj godini ugovoriti sadnju duhana na 4300 do 4400 hektara, što je više od prošlogodišnjih površina, kada je ugovorena proizvodnja na 4280 hektara, kazao je na konferenciji za novinare član Uprave Mirko Boić.

Hrvatski duhani potpisali su ugovor o otkupnoj cijeni duhana, koja će iznositi 8,54 kune za kilogram duhana, što je za 7 posto više u usporedbi s otkupnom cijenom iz prošle godine.

Prvi put u osam godina cijena je išla gore. Dogovorili smo i način plaćanja energenata koje će od sada za sve nas izravno plaćati organizator proizvodnje, rekao je predsjednik Udruge Krupan list Željko Aragović.

U primarnu proizvodnju duhana ove će godine Hrvatski duhani uložiti više od 50 milijuna kuna kroz reprodukcijske materijale, avansiranje i kreditiranje proizvodnje i nabavke opreme za naše kooperante, rekao je Boić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙