FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici TDR-ova pogona u Zagrebu traže sastanak sa Sanaderom

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Pedesetak radnika zagrebačkogpogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) ne miri se s odlukom o zatvaranjusvojeg pogona, pa traže hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom,rekao je danas novinarima predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Pedesetak radnika zagrebačkog pogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) ne miri se s odlukom o zatvaranju svojeg pogona, pa traže hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom, rekao je danas novinarima predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Sanader je na HTV-u još prije Božića izjavio da je na strani radnika, čija radna mjesta Uprava TDR-a želi zatvoriti zbog preseljenja proizvodnje u novu tvornicu u Kanfanaru, istaknuo je Iveković.

Radi se o bivšoj Tvornici duhana Zagreb, čiji je vlasnik sada TDR, a gašenje proizvodnje cigareta u Zagrebu i preseljenje u novu tvornicu vrijednu više od 100 milijuna eura opravdava se osiguravanjem konkurentnosti na tržištu.

Uprava ujedno ističe kako je radnicima koji se žele zaposliti u novoj tvornici ponudila pomoć u traženju smještaja, isplatu pola plaće po godini staža za troškove preseljenja i pomoć u zapošljavanju bračnog druga. Onima koji se ne odluče na preseljenje ponuđene su prosječne otpremnine od 350.000 kuna bruto.

Radnici iz Zagreba neće ići u Kanfanar jer im se to ne isplati, pa je tako 150 radnika prihvatilo sporazumni otkaz ugovora o radu, kazao je Iveković ustvrdivši da su radnici na to pristali pod pritiskom.

No, pedesetak radnika nije popustilo pritiscima već će svoja prava braniti sudskim putem, rekao je Iveković.

Osim posjeta Sanaderu najavio je da će idućega tjedna neki zastupnici u Hrvatskom saboru na aktualnom satu postaviti premijeru pitanja o sudbini radnika TDR-a.

Sindikat smatra da se proizvodnja u zagrebačkom pogonu, gdje se godišnje ostvari između 30 i 50 milijuna kuna dobiti, uz Vladinu pomoć može nastaviti pa predlaže da TDR svoj vlasnički udio u TDZ-u od preko 90 posto uz obeštećenje prenese na Vladu.

Radnici koji su se danas okupili pred zgradom tvornice u Jagićevoj ulici, izrazili su ogorčenje i ponašanjem Sindikata poljoprivrede. Bivši povjerenik toga sindikata Ante Krišto izjavio je da su sindikalni čelnici umjesto radnika poduprli poslodavca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙