FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitska banka platila kaznu od 430 tisuća kuna zbog "zapošljavanja na crno"

SPLIT,1. veljače 2006.(Hina) - HVB Splitska banka kažnjena jemaksimalnom kaznom od 430 tisuća kuna zbog zapošljavanja radnika "nacrno", doznaje se na Prekršajnom sudu u Splitu.
SPLIT,1. veljače 2006.(Hina) - HVB Splitska banka kažnjena je maksimalnom kaznom od 430 tisuća kuna zbog zapošljavanja radnika "na crno", doznaje se na Prekršajnom sudu u Splitu.

Splitska je banka, naime, s 28 djelatnika u poslovnicama u Splitu sklopila ugovore o djelu i to za poslove za koje Zakon o radu to ne dopušta, odnosno predviđa zapošljavanje na određeno ili neodređeno vrijeme. Banka im, usto, nije uručila pismene ugovore, a prekršila je i odredbe Zakona o državnom inspektoratu neevidentiranjem službenika, odnosno njihovim neprijavljivanjem mirovinskom i zdravstvenom osiguranju.

U obrazloženju rješenja Prekršajnog suda navodi se i kako je Splitska banka propustila donijeti Pravilnik o radu kojim se reguliraju mjere za zaštitu dostojanstva radnika, a nije imenovala ni odgovornu osobu koja bi bila ovlaštena da uz poslodavca prima i rješava pritužbe zaposlenika.

Splitska je banka nedavno, sukladno izmjenama i dopunama Zakona o državnom inspektoratu, bila kažnjena i zatvaranjem poslovnica u Metkoviću i Zadru na 30 dana i to iz istih razloga zbog kojih joj je splitski Prekršajni sud odredio novčanu kaznu.

Cjelokupni iznos kazne od 430 tisuća kuna Banka je platila i proslijeđen je u državni proračun, doznaje se na Prekršajnom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙