FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić uputio izraze sućuti njemačkom predsjedniku

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesiću petak je uputio poruku sućuti njemačkom predsjedniku HorstuKoehleru, u povodu smrti njegova prethodnika na dužnosti JohannesaRaua, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić u petak je uputio poruku sućuti njemačkom predsjedniku Horstu Koehleru, u povodu smrti njegova prethodnika na dužnosti Johannesa Raua, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

"Iskreno me ožalostila vijest o smrti Vašeg prethodnika, predsjednika SR Njemačke i istaknutog socijaldemokratskog političara Johannesa Raua, državnika koji će ostati zapamćen po izjavi kako želi biti predsjednik svih građana Njemačke, a ne samo onih s njemačkom putovnicom", navodi se u Mesićevoj poruci.

"Pamtim predsjednika Raua, s kojim sam imao sreću sastati se u više navrata, kao mudrog državnika s izraženim interesom za zbivanja u svijetu u kojem je živio i kao iskrenog pobornika europskog ujedinjavanja", naglasio je hrvatski predsjednik.

Na kraju poruke predsjednik Mesić zamolio je kolegu Koehlera da obitelji preminulog predsjednika Raua prenese izraze suosjećanja.

Bivši njemački predsjednik Johannes Rau umro je u petak nakon duge i teške bolesti u dobi od 75 godina, priopćila je njegova obitelj u Berlinu

Johannes Rau bio je jedan od najduže aktivnih vodećih političara u Njemačkoj. Rođen u zapadnonjemačkom Wuppertalu, Rau je već 1957. pristupio SPD-u, na čijem je čelu neko vrijeme i bio.

Njegova karijera se usko veže uz "tvrđavu njemačke socijaldemokracije", saveznu pokrajinu Sjevernu Rajnu - Vestfaliju, čiji je premijer i bio od 1978. do 1999., kada preuzima dužnost predsjednika države koju je obnašao u jednom mandatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙