FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićna čestitka predsjednika Mesića mitropolitu Jovanu

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićuputio je danas božićnu čestitku visokom preosveštenstvu gospodinuJovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je danas božićnu čestitku visokom preosveštenstvu gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije.

"Blagdan Božića i ove nas godine nadahnjuje da u svjetlu njegova značenja za svakog vjernika obnovimo vrijednosti dobra i mira, zajedništva i solidarnosti, dijaloga i pomirenja", istaknuo je na početku čestitke hrvatski predsjednik.

"U godini što je za nama, u kojoj je Republika Hrvatska načinila presudan iskorak na svom putu da postane punopravna članica Europske unije, Srpska pravoslavna crkva dala je značajan doprinos afirmaciji spomenutih vrijednosti, koje našu državu, uza sve probleme, čine stabilnom i sigurnom zemljom te čimbenikom mira i dijaloga između naroda i zemalja jugoistočne Europe.

Uspjesi što smo ih postigli i zadaće koje stoje pred nama nalažu nam svima da svoj rad i molitve usmjerimo u ostvarivanje društvenoga mira, duhovnoga i materijalnoga razvoja i dobra za svakog stanovnika naše zemlje. Stoga, želim da i u ovoj godini dijalog i suradnja između Srpske pravoslavne crkve i tijela vlasti Republike Hrvatske dalje uznapreduju i pridonesu prije svega osobnom dobru svakoga vjernika, a onda i svakoga građanina, kao i općemu dobru naše domovine", navodi se u čestitci.

"Božićnim pozdravom 'Hristos se rodi!' upućujem srdačnu čestitku i najbolje želje Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj!", stoji u čestitci predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙