FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: još sam u kolovozu zatražio ukinuće oznake tajnosti

DONJA STUBICA, 25. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesićizjavio je danas kako je još u kolovozu prošle godine zatražio odHaaškog suda da se ukine oznaka tajnosti s transkripata njegovasvjedočenja na tom sudu.
DONJA STUBICA, 25. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako je još u kolovozu prošle godine zatražio od Haaškog suda da se ukine oznaka tajnosti s transkripata njegova svjedočenja na tom sudu.

"Nisam to učinio kad je Domagoj Margetić objavio moje svjedočenje, jer me on i njemu slični uopće ne zanimaju. Ja sam u Haagu govorio istinu i ostajem pri svemu onome što sam tada rekao. Jer kod mene se mijenja samo to što me policija nekad pratila, a sada me čuva. Oni koji su htjeli izmanipulirati javnost i stvoriti krivu sliku o meni, njih ne zanima istina", kazao je predsjednik Mesić u Donjoj Stubici.

Rekao je kako nije uvidio da bi na početku predsjedničkog mandata trebao zatražiti ukinuće oznake tajnosti s haaških transkripata kao i status zaštićena svjedoka, jer to nije sudska praksa, a on je, naveo je, svjedočio kao građanin.

Mesić se za posjeta Donjoj Stubici najprije sastao s gradskim vodstvom, a zatim je sa svojom domaćicom, zagorskom županicom Vlastom Hubicki, obišao Centar za rehabilitaciju u Pustodolu u kojemu je smješteno 250 djece i odraslih s pshičkim i fizičkim teškoćama.

Predsjednik je i svečano otvorio hotel "Terme Jezerčica", u sklopu kojeg se nalazi suvremeni kongresno-rekreacijski centar u vlasništvu varaždinske poduzetnice Dubravke Lekić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙