FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Predstavljen dokument o zapadnom Balkanu i EU

SARAJEVO, 27. siječnja 2006. (Hina) - Voditelj izaslanstva Europskekomisije u BiH Michael Humphreys predstavio je u petak u Sarajevudokument "Zapadni Balkan na putu ka EU, jačanje stabilnosti ipoticanje napretka" i upozorio da će se regija u sljedećim mjesecimasuočiti s teškim izazovima kao što su rješavanje statusa Kosova teustavne reforme u BiH i Državnoj zajednici Srbiji i Crnoj Gori.
SARAJEVO, 27. siječnja 2006. (Hina) - Voditelj izaslanstva Europske komisije u BiH Michael Humphreys predstavio je u petak u Sarajevu dokument "Zapadni Balkan na putu ka EU, jačanje stabilnosti i poticanje napretka" i upozorio da će se regija u sljedećim mjesecima suočiti s teškim izazovima kao što su rješavanje statusa Kosova te ustavne reforme u BiH i Državnoj zajednici Srbiji i Crnoj Gori.

Dokument je usvojila Europska komisija i njime se, po Humphreysovim riječima, želi ponovno potvrditi europska perspektiva zapadnog Balkana.

"Cilj Europske unije u zemljama zapadnog Balkana je unaprijeđenje stabilnosti, sigurnosti, prosperiteta i integracija u europske tokove", rekao je Humphreys. Dodao da se regija nalazi u kritičnom trenutku imajući u vidu najavljene događaje.

Izjavio je da će Europska unija zemljama zapadnog Balkana nastaviti financijski pomagati. Također je rekao da je tijekom ove godine predviđeno olakšavanje viznog režima za građane zemalja zapadnog Balkana pri ulasku u zemlje Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙