FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNESCO inzistira na hitnoj zaštiti oceana

PARIZ, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Da bi se zaštitili oceani,ugroženi aktivnostima ljudske vrste, potrebno je hitno poduzeti korakekoji će voditi računa o ljudskim potrebama, zaključili su u petaksudionici konferencije UNESCO-a o oceanima, obalama i otocima.
PARIZ, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Da bi se zaštitili oceani, ugroženi aktivnostima ljudske vrste, potrebno je hitno poduzeti korake koji će voditi računa o ljudskim potrebama, zaključili su u petak sudionici konferencije UNESCO-a o oceanima, obalama i otocima.

Stručnjaci okupljeni na konferenciji drže da su preveliki izlov ribe i demografski pritisak diljem obale, gdje živi više od 70 posto populacije glavni čimbenici koji ugrožavaju oceane.

"Oceani pokrivaju sedam desetina planeta, čine 80 posto njegove biološke raznolikosti i jedini su izvor proteina za milijardu stanovnika", istaknula je jedna od dopredsjednica konferencije Veerlea Vanderweerd, članica Programa za okoliš UN-a.

"Vlade se moraju uozbiljiti i nešto poduzeti i na nacionalnom planu", dodala je Vanderweerd, podsjećajući na dramatične događaje koji su nedavno pogodili New Orleans i Aziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙