FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNESCO odlikovao primatologinju Jane Goodall

PARIZ, 17. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Agencija UN-a za znanost,obrazovanje i kulturu (UNESCO) odlikovala je u utorak u Parizubritansku primatologinju Jane Goodall (71), za njezin cjelokupan radna proučavanju i zaštiti afričkih majmuna, poglavito čimpanza.
PARIZ, 17. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Agencija UN-a za znanost, obrazovanje i kulturu (UNESCO) odlikovala je u utorak u Parizu britansku primatologinju Jane Goodall (71), za njezin cjelokupan rad na proučavanju i zaštiti afričkih majmuna, poglavito čimpanza.

Na svečanosti u sjedištu UNESCO-a, direktor te agencije Koichiro Matsuura predao je Goodallovoj "medalju 60. obljetnice UNESCO-a" zahvalivši joj na njezinoj borbi za "preživljavanje ljudskog bića i njemu najsrodnije vrste".

Jane Goodall velika je ličnost znanosti 20. stoljeća jer je omogućila da čovjek promijeni gledanje na svoje mjesto u prirodi. Iako Goodall ne živi stalno u Africi, ona nastavlja djelovati na zaštiti majmuna te je postala istinska "veleposlanica" te vrste pred ljudima.

Znanstvenica je 1977. osnovala Institut Jane Goodall kojim u Africi upravlja centrima za prihvat čimpanza spašenih od krivolova, a zatim je osnovala i program "ChimpanZoo", koji teži poboljšati uvjete života uhvaćenih primata.

Zaslužna je i za program senzibilizacije mladih za probleme okoliša nazvan "Roots and Shoots" (Korijeni i izdanci).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙