FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Djeca iz Hrvatske nagrađena na izložbi "Moje jaslice"

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Na međunarodnoj izložbi božićnihjaslica u Trstu među stotinjak radova djece iz Češke, Francuske,Hrvatske, Italije, Litve i Poljske u četiri od sedam kategorijanajboljima su proglašeni radovi djece iz Hrvatske, izvijestio je danasHrvatski esperantski savez (HES).
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Na međunarodnoj izložbi božićnih jaslica u Trstu među stotinjak radova djece iz Češke, Francuske, Hrvatske, Italije, Litve i Poljske u četiri od sedam kategorija najboljima su proglašeni radovi djece iz Hrvatske, izvijestio je danas Hrvatski esperantski savez (HES).

Na izložbi pod nazivom "Moje jaslice" nagrade su dodjeljivane u trima dobnim skupinama, u trima skupinama ovisno o tehnici izradbe radova te u kategoriji fotografije.

U kategoriji do osam godina posjetitelji su kao najbolji crtež odabrali rad Nikice Mikulića iz Osnovne škole "Sveta Nedjelja", a u drugoj dobnoj skupini, od devet do 12 godina, najboljim je radom proglašen crtež Ivane Mavrek iz Osnovne škole "Rakitje". U najstarijoj dobnoj skupini najbolji je rad Rede Stankunaite iz Litve, a u kategoriji fotografije Noemie Bosse iz Francuske.

U kategoriji radova u različitim plastičnim tehnikama u najmlađoj su dobnoj skupini nagrađene jaslice esperantske skupine 3a iz Osnovne škole "Medvedgrad" iz Zagreba, u drugoj skupini su najbolji radovi učenika iz Trsta, a u najstarijoj dobnoj skupini nagrađena je Rafaela Pušić iz O.Š. "Medvedgrad".

Izložba je, u organizaciji Tršćanskog esperantskog saveza i uz potporu grada Trsta, UNESCO-ova centra iz Trsta te Društva prijatelja jaslica, bila otvorena 13. prosinca.

Na programu otvorenja predstavila se esperantska skupina iz škole "Medvedgrad" s hrvatskim božićnim pjesmama na hrvatskom i esperantu, a bile su izložene i školske jaslice te škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙