FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw: Iran će teško izbjeći prijavu Vijeću sigurnosti

DAVOS, 28. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Malo je vjerojatno da ćeIran izbjeći prijavu Vijeću sigurnosti, osim ako ne promijeni svojestajalište u odnosu na obogaćivanje urana, izjavio je britanskiministar vanjskih poslova, Jack Straw.
DAVOS, 28. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Malo je vjerojatno da će Iran izbjeći prijavu Vijeću sigurnosti, osim ako ne promijeni svoje stajalište u odnosu na obogaćivanje urana, izjavio je britanski ministar vanjskih poslova, Jack Straw.

Međutim, Straw nije želio izravno reći da li još uvijek očekuje od Međunarodne agencije za atomsku energiju UN-a (IAEA) da sljedećeg tjedna donese odluku o prijavljivanju Irana Vijeću sigurnosti, za što su se izgledi proteklih dana znatno smanjili s obzirom na suzdržanost Rusije i Kine.

Na pitanje postoji li mogućnost da IAEA odluči Iran prijaviti Vijeću sigurnost na sastanku koji će se održati 2. veljače, Straw je samo ponovio kako se "Iran očito ne drži svojih obveza o neširenju nuklearnog oružja".

"Pokušavamo Iran uvjeriti da se vrati svojim obvezama. Ovog će se vikenda voditi ozbiljni diplomatski pregovori. Odluku ćemo donijeti nakon razgovora ministara pet stalnih članica Vijeća sigurnosti koji će se održati u ponedjeljak u Londonu", rekao je Straw.

Straw se osvrnuo i na stanje u Iraku kazavši kako se nada da će ove godine vratiti dio britanskog kontingenta od 8.500 vojnika kući.

"Nadamo se da ćemo biti u stanju učiniti nešto ove godine", rekao je Straw dodajući da bi do povlačenja trupa došlo samo pod uvjetom da iračka vlada bude stabilna i sigurna. Straw nije naveo konkretne brojke ni vremenske okvire.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙