FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 29. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader odbacio je bilo kakvu mogućnost stvaranja bilo kakve nove tvorevine kao što je bivša Jugoslavija. "Nema nikakve šanse da bilo tko na bilo koji način u europskim strukturama pokuša kreirati neku novu tvorevinu kao što je Jugoslavija, ili nešto drugo", izjavio je Sanader na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima, na kojoj je odbacio i mogućnost stvaranja carinske unije između zemalja zapadnog Balkana. Premijer je time reagirao na interpretacije nakon najave povjerenika za proširenje Ollia Rehna i jučer predstavljenog dokumenta o stvaranju regionalne zone slobodne trgovine tzv. zapadnog Balkana, odnosno pet zemalja jugoistočne Europe Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Albanije. Sanader smatra da nema bojazni da bi prijedlog o regionalnoj zoni slobodne trgovine mogao usporiti hrvatski put prema EU.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader izjavio je da nema potrebe komentirati izjave predsjednika SDP-a Ivice Račana te da ne zna s kim Račan vodi rat. "Vjerojatno sa samim sobom, jer napada ono što je donio 2002.", kazao je Sanader na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima. Ova Vlada stalno je u situaciji da mora popravljati pogreške koje smo zatekli iz njegova (Račanovog) doba, rekao je Sanader. Odgovarajući na pitanje o Račanovim izjavama da Sanader utapa Hrvatsku, da laže, manipulira i vuče poteze katastrofalne za hrvatske nacionalne interese ne bi li po svaku cijenu spasio svoju Vladu od izbornog poraza, Sanader je istaknuo kako će Račan na idućim redovnim parlamentarnim izborima doživjeti poraz kao u studenom 2003. "Ako išta želim sebi i HDZ-u, onda je to da Račan ostane na čelu SDP-a", kazao je.

ZAGREB - U Bjelovaru su jučer otvorene nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije, u sklopu provedbe Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata. Otvorila ih je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, u nazočnosti župana bjelovarsko-bilogorskog Damira Bajsa, bjelovarske gradonačelnice Đurđe Adlešić i predsjednika Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Dubravka Svedreca, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

ZAGREB - Sinoć je u 20,26 sati zabilježen potres na području Širokog Brijega u BiH, koji se osjetio na širem području Dalmacije, izvijestio je Državni centar 112, pozivajući se na Seizmološku službu Republike Hrvatske. Magnituda potresa bila je 4,1 stupanj po Richteru, a intenzitet u epicentru bio je V-VI stupnjeva po MCS ljestvici. Potres se osjetio na području srednje i južne Dalmacije i u zaleđu, u mjestima Obrovac, Imotski, Makarska, Ploče i Metković. Prema podacima nema šteta, ali su u samom epicentralnom području moguća manja oštećenja, navodi se u izvješću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙