FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 30. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 30. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Hrvatskim građanima, sretnu i uspješnu novu 2006. zaželio je, u ime hrvatske Vlade i svoje osobno, premijer Ivo Sanader. Istaknuo je da je Hrvatska započevši u 2005. pregovore s Europskom unijom učvrstila svoj međunarodni položaj i u potpunosti se afirmirala kao zrela članica međunarodne zajednice država i naroda. Započeli smo time novo razdoblje koje će povijest zapamtiti kao razdoblje napretka i otvaranja novih mogućnosti, kazao je premijer u novogodišnjoj čestitki te istaknuo da će europska budućnost Hrvatske donijeti novo vrijeme, vrijeme dobrobiti i prosperiteta za sve njezine građane.

ZAGREB - Čelnici HSLS-a i LS-a Ivan Čehok i Zlatko Benašić jučer su potpisali ugovor o udruživanju dviju stranaka koje će se, uvjereni su, i dogoditi početkom veljače iduće godine na Izbornom saboru ujedinjenja, na kojemu će biti izabran i novi čelnik te vodstvo stranke koja će se zvati HSLS. I Čehok i Benašić su na konferenciji za novinare izrazili uvjerenje da će nova, ujedinjena liberalna stranka građanskog centra osnažiti hrvatsku političku scenu, posebno liberalnu opciju koja, istaknuli su, jako nedostaje Hrvatskoj. Sigurni su i da se neće ponoviti kraj 1997. kada je dotadašnji predsjednik HSLS-a Vlado Gotovac, zbog razlaza s Draženom Budišom, istupio iz stranke i krajem siječnja 1998. osnovao LS.

ZAGREB - Stalni postav zagrebačke Moderne galerije sinoć je otvorio ministar kulture Božo Biškupić u nazočnosti brojnih uzvanika. U novom stalnom postavu uvršteno je 650 djela hrvatskih umjetnika u razdoblju od 1800. do 2000. , a obnova Moderne galerije, koja ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja, trajala je 13 godina. U postav su uključene slike, skulpture, grafike i crteži, djela stilski i kronološki povezana, što je jedna od velikih novosti postava. Po riječima ravnatelja Igora Zidića u stalnom postavu je tek desetina fundusa Moderne galerije, koja u hrvatskoj likovnoj umjetnosti zauzima najistaknutije mjesto. Zidić je i autor koncepcije stalnog postava, a cjelokupni postav osmislio je arhitekt Željko Kovačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙