FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 30. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 30. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

JERUZALEM - Tri mjeseca prije parlamentarnih izbora u Izraelu, zakazanih za 28. ožujka, nova stranka desnog centra Kadima izraelskog premijera Ariela Sharona zadržava veliku prednost među biračima, pokazuju rezultati dviju anketa koje je u petak objavio izraelski tisak. Dva istraživanja pokazuju da bi Kadima (Naprijed) dobila četrdesetak mandata, dok bi ih laburistička stranka dobila dvadesetak, a Likud ostaje na trećem mjestu s petanest mandata. Obje ankete potvrđuju pad popularnosti laburističke stranke koja je krajem studenoga dobivala 28 mandata. Ispitivanje su izveli neovisni instituti na uzorku od 500 osoba.

PESHAWAR - Najmanje 25 osoba je poginulo u lavini dok su tražili drago kamenje u jednoj izoliranoj regiji na sjeverozapadu Pakistana, objavila je u petak policija. Nesreća se zbila u četvrtak u području Kohistana, 350 km sjeveroistočno od Peshawara, područja u kojem je proteklih tjedana palo puno snijega. To je područje vrlo bogato dragim kamenjem, koje mještani prodaju.

DŽAKARTA - Jedan 48-godišnjak koji je imao simptome ptičje gripe umro je na Javi, rekla je u petak jedna dužnosnica . Ako se potvrdi da je bio zaražen ptičjom gripom, broj umrlih u toj zemlji koje je potvrdila Svjetska zdravstvena organizacija (WTO) bi se popeo na 12. Taj bolesnik je hospitaliziran u središtu otoka Jave s visokom groznicom i respiratornim problemima, precizirala je jedna lokalna dužnosnica. Analize krvi će napraviti laboratorij WHO-a u Hong Kongu, dodala je. Više od 70 smrtnih slučajeva zabilježeno je u Aziji od pojave ptičje gripe u 2003. godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙