FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - Južna Koreja 0-2 (šira verzija)

HONG KONG/ZAGREB, 29. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska nogometnareprezentacija izgubila je svoj prvi dvoboj na Carlsberg Cupu u HongKongu od Južne Koreje sa 0-2 (0-1).
HONG KONG/ZAGREB, 29. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je svoj prvi dvoboj na Carlsberg Cupu u Hong Kongu od Južne Koreje sa 0-2 (0-1).

HRVATSKA: Didulica, Tokić, Ješe (Vukman, 69), Neretljak, Bošnjak, J. Leko, Balatinac (Petrić, 46), Benko, Kranjčar, Vugrinec (Šafarić, 69), Da Silva

JUŽNA KOREJA: W.J. Lee, Cho, S.S. Kim, Choi, D.J. Kim, J.W. Kim (D.H. Kim, 90), Baek, Chung, H. Lee, D.G. Lee, C.S. Lee (Park, 74)

Strijelci: 0-1 D.J. Kim (36), 0-2 C.S. Lee (50).

Gledatelja: 10.000. Sudac: Wong Chi Tang (Hong Kong).

Vrlo oslabljena hrvatska reprezentacija doživjela je 0-2 poraz od Južne Koreje u prvom dvoboju Carlsberg Cupa. Put Dalekog istoka od udarne postave krenuo je samo Niko Kranjčar, dok ostatak reprezentacije čine igrači iz hrvatkse lige ili liga u kojima još nije počeo proljetni nastavak sezone. Kada se tomu pridoda i činjenica da je Hrvatska posljednja stigla u Hong Kong, te da se u dva dana igrači nisu mogli adaptirati na vremensku razliku, teško se mogao očekivati povoljan rezultat u dvoboju protiv Korejaca koji su prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu osvojili četvrto mjesto.

Hrvatska je bila ravnopravna, pa čak i bolja samo u početnih pola sata igre, a potom je terenom dominirala Koreja. Prvu priliku naši reprezentativci imali su u sedmoj minuti, ali na upotrebljiv centaršut Da Silve naši napadači nisu uspjeli dobro reagirati. Korejci su uzvratili u 13. minuti, ali Choi je s pet metara iz izgledne situacije promašio vrata.

U 23. minuti uslijedio je novi upotrebljiv centaršut u kazneni prostor Koreje, ali ovoga puta Vugrinec nije iskoristio neuspješno istrčavanje vratara Leeja i nije pospremio loptu u mrežu. Naznaka promjene situacije na terenu stigla je u 29. minuti kada je Dong-Gook Lee iz okreta odlično pucao, no Didulica je uspio obraniti taj šut kao i odbijanac koji je u mrežu pokušao pospremiti Chun-Soo Lee.

No, te dvije dobre intervencije Didulica je zasjenio samo sedam minuta kasnije kada je primio pogodak iz velike udaljenosti. Lijevi branič Koreje Dong-Jin Kim u nedostatku boljih rješenja odlučio se na udarac s više od 30 metara iskosa, a lopta je na opće iznenađenje završila u donjem kutu Diduličinih vratiju. Vratar bečke Austrije morao je bolje reagirati u ovoj situaciji.

Samo minutu nakon primljenog gola Hrvatska je mogla izjednačiti, ali nakon Kranjčareva kornera i još jednog Leejava izleta u prazno Mato Neretljak je s tri metra glavom promašio vrata.

U drugom poluvremenu igra Hrvatske je potpuno pala, napadači čitavih 45 minuta nisu stvorili niti jednu opasniju akciju, dok su Korejci već na samome startu postigli drugi gol i mirno održavali veliku prednost.

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 50. minuti kada je Dong-Gook Lee prevario Tokića, te dao upotrebljivu loptu za svog partnera u napadu Chun-Soo Leeja koji se ubacio iza leđa Neretljaka i mirno poslao loptu pored Didulice.

U srijedu će Hrvatska igrati za treće mjesto protiv poraženog iz utakmice Hong Kong - Danska s početkom u 11 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙