FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen razbojnik koji je nedavno opljačkao PBZ na Jarunu

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačka policija izvijestila jedanas da je uhitila mladića, državljanina Bosne i Hercegovine koji je12. siječnja ove godine uz prijetnju pištoljem opljačkao poslovnicuPrivredne banke Zagreb na Jarunu i pobjegao sa 70.000 kuna.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačka policija izvijestila je danas da je uhitila mladića, državljanina Bosne i Hercegovine koji je 12. siječnja ove godine uz prijetnju pištoljem opljačkao poslovnicu Privredne banke Zagreb na Jarunu i pobjegao sa 70.000 kuna.

Nakon provedene kriminalističke obrade osumnjičeni 23-godišnjak koji je od ranije poznat zagrebačkoj policiji po razbojstvima i krađama, danas je doveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Pljačka Privredne banke u ulici Hrvoja Macanovića, koja se dogodila 12. siječnja samo 15-ak minuta nakon otvaranja, snimljena je videonadzorom koji je pokazao da je razbojnik na glavi imao samo kapu.

Razbojnik je prisilio 22-godišnju djelatnicu da mu preda novac nakon što je ušao u prostor iza šaltera gdje je ona bila sama.

Zbog razbojstva u poslovnici Credo banke u Zagrebu kada je također ukrao novac, te zbog krađe motora na području Novog Zagreba mladić je već odležao trinaest mjeseci u zagrebačkom zatvoru.

Budući da mu je Hrvatskoj određen izgon do 2010., nakon odsluženja kazne deportiran je u Bosnu i Hercegovinu, odakle je lani sredinom prosinca ilegalno ušao u Hrvatsku, gdje je neprijavljen boravio u iznajmljenom stanu na Črnomercu.

Po policijskim podacima, u prvih deset mjeseci prošle godine na zagrebačkom području zabilježeno je više od 750 razbojstava, odnosno 115 manje nego u istom razdoblju 2004. Čak 256 razbojstava dogodilo se u novčarskim ustanovama.

Najveći porast razbojstava bilježi se kod banaka. Preklani ih je opljačkano šest, a lani, samo u prvih deset mjeseci čak 15.

U 1062 razbojstava zabilježena u 2004. razbojnici su vatreno oružje uporabili u devet slučajeva, a u 750 prošlogodišnjih razbojstava u pet slučajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙