FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: iz PBZ-a ukradeno nekoliko desetaka tisuća kuna

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Iz poslovnice Privredne bankeZagreb (PBZ) na Jarunu koju je jutros opljačkao mlađi razbojnikukradeno je nekoliko desetaka tisuća kuna, izvjestila je danaszagrebačka policija.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Iz poslovnice Privredne banke Zagreb (PBZ) na Jarunu koju je jutros opljačkao mlađi razbojnik ukradeno je nekoliko desetaka tisuća kuna, izvjestila je danas zagrebačka policija.

Razbojnik je na glavi imao samo kapu, a 22-godišnju djelatnicu prisilio je da mu preda novac prijeteći joj pištoljem.

Pljačka banke u ulici Hrvoja Macanovića dogodila se oko 7,45 sati, samo 15-ak minuta pošto je otvorena.

Nepoznati razbojnik ušao je u prostor iza šaltera i prijeteći pištoljem zatražio novac od djelatnice, koja je tu bila sama.

Za vrijeme razbojstva, koje je snimljeno videonadzorom, u drugim prostorijama banke nalazilo se još nekoliko djelatnica.

Po policijskim podacima, u prvih deset mjeseci prošle godine na zagrebačkom području zabilježeno je više od 750 razbojstava, odnosno 115 manje nego u istom razdoblju 2004.

Čak 256 razbojstava dogodilo se u novčarskim ustanovama.

Najveći porast razbojstava bilježi se kod banaka. Preklani ih je opljačkano šest, a lani, samo u prvih deset mjeseci čak 15.

U 1062 razbojstava zabilježena u 2004. razbojnici su vatreno oružje uporabili u devet slučajeva, a u 750 prošlogodišnjih razbojstava u pet slučajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙