FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanada: Spasioci izvukli gotovo sve rudare na površinu

ESTERHAZY, 30. siječnja 2006. (Hina/AP) - Pet je rudara još ostalo urudnika potaše (sirovina za staklo) u jugoistočnoj kanadskoj pokrajiniSaskatchewan, nakon što su spasioci na površinu izvukli 67 rudara,koji su ostali zarobljeni pod zemljom u nedjelju kada je u oknu izbiopožar.
ESTERHAZY, 30. siječnja 2006. (Hina/AP) - Pet je rudara još ostalo u rudnika potaše (sirovina za staklo) u jugoistočnoj kanadskoj pokrajini Saskatchewan, nakon što su spasioci na površinu izvukli 67 rudara, koji su ostali zarobljeni pod zemljom u nedjelju kada je u oknu izbio požar.

Sedamdeset i dva rudara ostali su zarobljeni pod zemljom u nedjelju kada je požar izbio zbog curenja polietilena. Kada je smrtonosni dim počeo puniti tunele rudari su se povukli u takozvanu sigurnosnu komoru - posebnu prostoriju koja se može hermetički zatvoriti, a opremljena je sa zalihama kisika, vode i hrane.

Tijekom noći spasioci su najprije izvukli na površinu 32 rudara, a nekoliko kasnije još 35.

Pod zemljom je ostalo još pet rudara. Kako je objavila tvrtka koja posjeduje rudnik Mosaic Co. nitko nije ozlijeđen i rudari nisu bili izloženi dimu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙