FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: malo izgleda da će zatrpani rudari biti pronađeni živi

TALLMANSVILLE, 4. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Malo je izgleda da ćetrinaest rudara koji su od ponedjeljka navečer blokirani u rudniku uZapadnoj Virginiji biti pronađeni živi.
TALLMANSVILLE, 4. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Malo je izgleda da će trinaest rudara koji su od ponedjeljka navečer blokirani u rudniku u Zapadnoj Virginiji biti pronađeni živi.

"Ovo je očito situacija u kojoj nam je potrebno čudo. Ali čuda se ponekad događaju", rekao je Ben Hatfield, vlasnik rudnika i predsjednik International Coal Group (ICG), na konferenciji za tisak održanoj više od 35 sati nakon eksplozije.

Spasilačke ekipe stigle su do mjesta koje je između 300 i 600 metara udaljeno od mjesta na kojemu bi mogli biti rudari. Operacija spašavanja rudara otežana je zbog toksičnosti zraka u kojemu je pronađena previsoka razina ugljičnog monoksida.

Eksplozija se dogodila u ponedjeljak rano ujutro na dubini od približno 80 metara i više od tri kilometra od ulaza u rudnik. U utorak navečer još se nisu znali točni uzroci eksplozije. Jedan od dužnosnika ICG-a Roger Nicholson napomenuo je da bi uzrok nesreće mogao biti grom jer je do eksplozije došlo u vrijeme snažne oluje. U trenutku nesreće u rudniku je bilo 19 rudara, a šestorica su se uspjela spasiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙