FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: nastavlja se spašavanje zarobljenih rudara

WASHINGTON, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Spasilačke ekipe i daljenastoje iz rudnika ugljena u američkoj saveznoj državi ZapadnojVirdžiniji izvući 13 rudara blokiranih od jučer pod zemljom, nadajućise da ima preživjelih, rekao je guverner Joe Manchin.
WASHINGTON, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Spasilačke ekipe i dalje nastoje iz rudnika ugljena u američkoj saveznoj državi Zapadnoj Virdžiniji izvući 13 rudara blokiranih od jučer pod zemljom, nadajući se da ima preživjelih, rekao je guverner Joe Manchin.

Ekipe za spašavanje su kroz glavni rov, koji je zatrpan, pod zemlju uspjele spustiti kameru kako bi se ustanovilo ima li znakova života. Nakon toga su nakon toga spustitili i kameru opremljenu senzorima da bi se izmjerila kvaliteta zraka, rekao je Manchin. "Obeshrabreni smo rezultatima kvalitete zraka, koja je vrlo loša", rekao je jedan od dužnosnika International Coal Group Inc.

Dužnosnici u okno namjeravaju spustiti i robot-kameru. "Unatoč lošoj kvaliteti zraka i dalje se nadamo čudu", rekao je guverner Manchin za ABC-evu emisiju "Dobro jutro Amerika". "Rudari su se možda sklonili na neko drugo mjesto i ondje se zabarikadirali", rekao je Hatfield.

Eksplozija se dogodila u rudniku Sago u 8 sati po lokalnom vremenu. Šest se rudara uspjelo izvući, a 13 ih je ostalo zarobljeno pod zemljom. Prve vijesti govorile su da se radi o 12 rudara koji nisu uspjeli napustiti okno nakon eksplozije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙