FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Drnovšek istupio iz stranke kako bi osnovao pokret

LJUBLJANA,30. siječnja(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšekistupio je iz Liberalno.demokratske stranke (LDS) kako bi se mogaoposvetiti Pokretu za pravednost i razvitak, organizaciji civilnogdruštva čije je osnivanje najavio prošlog tjedna.
LJUBLJANA,30. siječnja(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek istupio je iz Liberalno.demokratske stranke (LDS) kako bi se mogao posvetiti Pokretu za pravednost i razvitak, organizaciji civilnog društva čije je osnivanje najavio prošlog tjedna.

Drnovšekov kabinet u ponedjeljak je u kratkom priopćenju za javnost objavio da Drnovšek istupa iz stranke, u kojoj je od svog izbora za predsjednika prije tri godine imao "zamrznuto" članstvo, i da će ubuduće djelovati preko Pokreta za pravednost i razvoj, čije je osnivanje najavio prošlog tjedna na konferenciji za novinare.

Prema Drnovšekovim izjavama, radilo bi se o pokretu ljudi nezadovoljnih nedostatkom inicijative službene politike u Sloveniji i svijetu. Drnovšek je u razgovoru za Slovensku televiziju rekao da ne isključuje mogućnost da se Pokretu pridruže i neki zastupnici u parlamentu, prvenstveno članovi LDS-a nezadovoljni stanjem u stranci, koju sada vodi zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin.

Slovenski analitičari Drnovšekov potez procjenjuju kao njegovu želju da se politički pozicionira u centar pred predsjedničke izbore koji će se održati za dvije godine, a neki i kao odraz njegove izrazite promjene životnog i političkog stila u zadnjih nekoliko mjeseci. Drnovšek je u ponedjeljak inače započeo službeni dvodnevni posjet Rumunjskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙