FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK predlaže regionalnu zonu slobodne trgovine na zapadnom Balkanu (kraće)

BRUXELLES, 27. siječnja 2006. (Hina) - Europska komisija predložila jeu petak stvaranje regionalne zone slobodne trgovine između pet zemaljajugoistočne Europe obuhvaćenih Procesom stabilizacije ipridruživanja.
BRUXELLES, 27. siječnja 2006. (Hina) - Europska komisija predložila je u petak stvaranje regionalne zone slobodne trgovine između pet zemalja jugoistočne Europe obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja.

"Komisija podupire brzo zaključivanje regionalnog sporazuma o slobodnoj trgovini između zemalja regije", kaže se u dokumentu koji je u petak usvojila Europska komisija i koji je na konferenciji za novinare predstavio povjerenik za proširenje Olli Rehn.

"Cilj nam je potaknuti jačanje trgovine i investicija transformiranjem postojeće mreže bilateralnih sporazuma o slobodnoj trgovini u regionalnu zonu slobodne trgovine do kraja prve polovice godine", rekao je Rehn.

Stvaranje takve zone, što se Hrvatske tiče, ne bi trebalo gledati kao alternativu punopravnom članstvu, nego "nego kao mogućnost za daljnje jačanje trgovine unutar regije. Ne slažem se da bi razina trgovinske razmjene bila jednako visoka sa ili bez dobro funkcionirajuće regionalne zone slobodne trgovine", rekao je Rehn, odgovarajući na pitanje kako će uvjeriti hrvatske građane da zona nije srednjoročna zamjena za punopravno članstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙