FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU pozdravlja dogovor Rusije i Ukrajine

BRUXELLES, 4. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Europska unijapozdravlja ruski dogovor s Ukrajinom o isporuci plina, ali i dalježeli razgovarati o sigurnosti europskih zaliha plina, izjavio je usrijedu u Bruxellesu Martin Bernstein ministar gospodarstva Austrije,koja predsjedava EU.
BRUXELLES, 4. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Europska unija pozdravlja ruski dogovor s Ukrajinom o isporuci plina, ali i dalje želi razgovarati o sigurnosti europskih zaliha plina, izjavio je u srijedu u Bruxellesu Martin Bernstein ministar gospodarstva Austrije, koja predsjedava EU.

"I dalje ćemo razgovarati o isporuci plina Europi, ali i o ruskoj situaciji", kazao je Bernestein prije sastanak ministara energetike zemalja članica EU-a.

"Želimo čuti što europske zemlje imaju za reći o skladištenju. To je još uvijek važno pitanje iako ne više tako hitno", kazao je austrijski ministar čija zemlja predsjeda EU-om.

Ruski i ukrajinski dužnosnici su u srijedu ujutro, nakon noćašnjih pregovora, uspjeli postići dogovor o opskrbi plinom za predstojeće petogodišnje razdoblje, fiksiravši cijenu ruskog plina na 230 dolara za 1000 prostornih metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙