FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU spremna surađivati s miroljubivom palestinskom vladom

BRUXELLES, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Europska komisija je učetvrtak, reagirajući na informacije o pobjedi militantnog pokretaHamas na palestinskim parlamentarnim izborima, objavila da ćesurađivati s bilo kojom miroljubivom palestinskom vladom.
BRUXELLES, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Europska komisija je u četvrtak, reagirajući na informacije o pobjedi militantnog pokreta Hamas na palestinskim parlamentarnim izborima, objavila da će surađivati s bilo kojom miroljubivom palestinskom vladom.

"Jasno je da je Hamas dobio velik broj glasova", kazala je europska povjerenica za vanjske odnose Benita Ferrero Waldner prije objave službenih rezultata palestinskih izbora.

"Važno je da ističemo kako smo zadovoljni surađivati s bilo kojom vladom ako je ona spremna koristiti se miroljubivim sredstvima", dodala je Ferrero Waldner.

Anonimni visoki čelnik Fataha potvrdio je da su predstavnici suparničkog Hamasa dobili većinu glasova na palestinskim izborima. Službeni rezultati još nisu objavljeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙