FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

ZAGREB - Vodeća skijašica u redoslijedu slalomašica i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Janica Kostelić u sutrašnjoj će slalomskoj utrci na zagrebačkom Sljemenu imati startni broj sedam, određeno je na ždrijebu brojeva za Trgu bana Jelačića. Preostale dvije hrvatske skijašice iz prve jakosne skupine, Ana Jelušić i Nika Fleiss, dobile su startne brojeve 12 i 14. Na sljemenskoj utrci po prvi puta će u Svjetskom kupu nastupiti pet hrvatskih skijašica, Matea Ferk imat će startni broj 56, a Yvonne Schnock 60. Prva će startati Amerikanka Sarah Schleper, druga njena sunarodnjakinja Kristina Koznick, a treća Finkinja Tanja Poutiainen. Ždrijebu na glavnom zagrebačkom trgu prisustvovale su sve najbolje svjetske slalomašice osim Šveđanke Anje Paerson koja još nije stigla u Zagreb. Paerson je, prema riječima njezina trenera, na putu prema Zagrebu, a kasni zbog problema s avionom. Prva vožnja je na rasporedu u 15.30 sati, a druga u 18 sati.

SPLIT - Petar Nadoveza, dosadašnji savjetnik trenera Ivana Gudelja, do kraja sezone obnašat će funkciju sportskog direktora Hajduka, odlučeno je na današnjem sastanku Upravnog odbora splitskog kluba. Na sastanku je potvrđen i dolazak pojačanja u Hajduk - slovenskog reprezentativca Sebastijana Cimerotića, povratnika iz Njemačke Tomislava Ercega te Ivana Radeljića. Hajduk je u pregovorima s makedonskim nogometašem Maksevom i Mirkom Hrgovićem, reprezentativcem BiH. Niko Kranjčar, uz dopuštenje Uprave, otišao je na pregovore u Lion. Za nastavak sezone Hajduk će na pripreme u Supetar na Braču.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima predstavnike ATP turnira Zagreb Indoors, direktora Branka Horvata i njegovog zamjenika i dopredsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Gorana Ivaniševića. Na sastanku su predstavnici ATP turnira Zagreb Indoors upoznali potpredsjednicu Vlade RH s planovima i organizacijskim pripremama za teniski turnir koji će se održati u Zagrebu od 28. siječnja do 5. veljače 2006. godine. Sugovornici su se složili da je dobivanje organizacije ATP turnira u Zagrebu veliko priznanje hrvatskom tenisu te da u svijetlu nedavnog osvajanja Davis Cupa, Republika Hrvatska, pored ATP turnira u Umagu, zaslužuje imati još jedan ATP turnir. Potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor istaknula je da Vlada Republike Hrvatske prepoznaje vrijednost ovog športskog događaja te je predstavnicima ATP Zagreb Indoors turnira izrazila spremnost Vlade RH u pružanju stručne i druge pomoći u organizaciji turnira.

INNSBRUCK - Norvežanin Lars Bystoel pobjednik je trećeg natjecanja "Novogodišnje turneje" skijaša skakača održanog u Innsbrucku. To je prva pobjeda Bystoela u karijeri, a do nje je stigao skokovima od 127 i 129.5 metarakoji su mu donijeli 264.7 bodova. Drugo mjesto zauzeo je Čeh Jakub Janda sa 263.2 boda (123.5 i 133 metra), a treće Norvežanin Bjoern Einar Romoeren sa 258.1 (126 i 128.5 m). Vodeći nakon prve serije, Austrijanac Thomas Morgenstern, natjecanje je završio na četvrtom mjestu sa 257.6 bodova (130 i 124.5 m). Uoči posljednje postaje "Turneje", Bischofshofena gdje će se natjecanje održati u petak, vodstvo je preuzeo Janda sa 790.5 bodova, dva više od prošlogodišnjeg pobjednika Finca Jannea Ahonena, dok je treći Norvežanin Roar Ljoekelsoey sa 775.1 bodova.

TAN TAN - Francuz Stephane Peterhansel (Mitsubishi) pobjednik je pete etape relija "Dakar" vožene od Ouarzazatea do Tan Tana u Maroku u dužini od 350 kilometara. Peterhansel je petu dionicu svladao za 3:34:40 sati, drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Mark Miller (Volkswagen) sa 1:12 minuta zaostatka, a treće Španjolac Nani Roma (Mitsubishi) sa 2:20 minuta iza Peterhansela. U ukupnom redoslijedu i dalje vodi Španjolac Carlos Sainz (Volkswagen) sa 1:28 minuta ispred Njemice Jutte Kleinschmidt (Volkswagen), dok treći Francuz Luc Alphand (Mitsubishi) zaostaje 2:07 minuta. Hrvatska posada Zvonimir Martinčević-Marin Frčko je u petoj etapi zauzela 117. mjesto sa 2:41:01 sati zaostatka za Peterhanselom, te je u ukupnom redoslijedu 136. sa 14:37:22 sati iza Sainza. Petu etapu u konkurenciji motociklista osvojio je Francuz Cyril Despres, a ukupno vodstvo drži Španjolac Marc Coma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙