FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas osvojio većinu, želi pregovore o sastavljanju vlade

RAMALLAH, 26. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Islamistički pokret Hamasosvojio je apsolutnu većinu mandata na palestinskim izborima,potvrdili su preliminarni službeni rezultati objavljeni u četvrtaknavečer, dok su čelnici pokreta najavili da žele hitan početakpregovora s Fatahom i ostalim palestinskim frakcijama o sastavljanjunove vlade.
RAMALLAH, 26. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Islamistički pokret Hamas osvojio je apsolutnu većinu mandata na palestinskim izborima, potvrdili su preliminarni službeni rezultati objavljeni u četvrtak navečer, dok su čelnici pokreta najavili da žele hitan početak pregovora s Fatahom i ostalim palestinskim frakcijama o sastavljanju nove vlade.

Hamas je na izborima u srijedu osvojio 76 mandata u palestinskom parlamentu koji broji 132 zastupnika, dok je do sada vladajući pokret Fatah osvojio samo 43 mandata, potvrdili su predstavnici palestinskog središnjeg izbornog povjerenstva.

Visoki dužnosnik Hamasa Ismail Haniya najavio je da pokret želi pregovore o sastavljanju nove vlade unatoč natpolovičnoj većini u parlamentu.

"Pokret se želi hitno sastati s predsjednikom Mahmudom Abasom i palestinskim frakcijama kako bi počele konzultacije o sastavu nove vlade", rekao je Haniya.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙