FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zakon o zabrani pušenja stupio na snagu u Španjolskoj

MADRID, 1. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Španjolska ministricazdravstva Elena Salgado u nedjelju je objasnila drakonski karakterzakona o zabrani pušenja koji je 1. siječnja stupio na snagu uŠpanjolskoj.
MADRID, 1. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Španjolska ministrica zdravstva Elena Salgado u nedjelju je objasnila drakonski karakter zakona o zabrani pušenja koji je 1. siječnja stupio na snagu u Španjolskoj.

"U našoj zemlji nije bilo zakona" koji je ograničavao konzumiranje duhana "dok su druge zemlje već donijele takve zakone. Mislim ipak da će sukobi biti minimalni", kazala je Salgado u razgovoru za agenciju Europa press.

Prvi pravi izazov novog zakona bit će u ponedjeljak na radnim mjestima, gdje je od nedjelje zabranjeno pušenje, bez mogućnosti organiziranja prostora za pušače, što je izazvalo bijes onih koji uživaju u duhanu.

"Na radnim mjestima nema iznimaka", čak ni za one koji su sami u uredima "kako se ne bi radila razlika između onih koji su visoko pozicionirani u tvrtkama i onih na nižoj razini hijerarhije", objasnila je ministrica.

U Španjolskoj je tako zabranjeno pušenje u restoranima, barovima i mjestima zabave, osim ako oni nemaju više od 100 četvornih metara. U tom slučaju, bit će dozvoljeno napraviti mjesta za pušače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙